Ga naar de inhoud

Akoestisch plafond

Akoestisch plafond

Onafhankelijk advies

De akoestiek is een onderdeel dat essentieel is voor elk gebouw. De juiste akoestiek zorgt voor een duidelijk en helder geluid zonder nagalmen. Dit is natuurlijk van groot belang bij een concertzaal of een muziekschool, maar ook voor bedrijfspanden en woonhuizen. Voor architecten behoort akoestiek een wezenlijk onderdeel te zijn van het ontwerp. Particulieren willen uiteraard ook een aangename akoestiek in hun woning. Het Naadloos Akoestisch Bouwlab in Rosmalen biedt voor elk gebouw het juiste advies voor de beste akoestiek. Het Naadloos Akoestisch Bouwlab is bovendien onafhankelijk en niet gebonden aan product of merken. Behalve alles over het naadloze akoestische plafond kunnen architecten, opdrachtgevers, maar ook verwerkers alles te weten komen over het naadloze akoestisch plafond en andere (naadloze) akoestische oplossingen.

Het belang van een akoestisch plafondsysteem

De akoestiek is een zeer belangrijk onderdeel in alle gebouwen. Dit geldt bijvoorbeeld voor concertzalen, theaters en bedrijfspanden, maar ook voor uw eigen huis. Een slechte akoestiek zorgt namelijk voor problemen. Als het geluid niet goed geabsorbeerd wordt, krijgt u last van nagalmen. Dit leidt tot veel onnodig lawaai, waardoor het moeilijk wordt om anderen te verstaan. Tevens kan het zijn dat u zelf veel harder moet praten om verstaanbaar te zijn voor anderen. Dit is uiteraard veel vermoeiender dan wanneer u op een normaal volume kunt praten. Hierdoor kunnen problemen met uw stem ontstaan en het overtollige geluid vermindert uw concentratie. In een theater of concertzaal is de akoestiek ook zeer belangrijk aangezien het geluid kan vervormen. De bezoekers kunnen dan niet optimaal van de voorstelling genieten. Op den duur kan dit leiden tot een verminderd bezoekersaantal. In kantoorruimten en klaslokalen kan de concentratie verminderen waardoor de productiviteit achteruit gaat.

De voordelen van akoestische plafonds

Een akoestisch plafond bevat absorberend materiaal dat in staat is om geluid op te nemen. Het soort materiaal of de diverse materialen, de dikte en de structuur bepalen hoeveel geluid er opgenomen kan worden. Het voordeel van akoestische plafonds is dat deze systemen het geluid opnemen zodat het nagalmen wordt voorkomen. In een ruimte akoestische oplossingen zal het geluid weerkaatst worden waardoor het langer blijft hangen of hinderlijke nagalm ontstaat. Een goede akoestiek zorgt ervoor dat het geluidscomfort tijdens onder andere concerten, vergaderingen en gesprekken optimaal is.

Over het Naadloos Akoestisch Bouwlab

Het Naadloos Akoestisch Bouwlab is een uniek en onafhankelijk adviescentrum voor akoestische oplossingen. U vindt er onder meer een totaaloverzicht van  vrijwel alle soorten naadloze akoestische plafonds. Hierdoor kunnen wij u van een onafhankelijk en objectief advies voorzien. Het vinden van het juiste akoestische plafond kan veel tijd kosten, aangezien elke ruimte weer om een andere oplossing vraagt. Het systeem dat werkt voor een klein klaslokaal zal bijvoorbeeld niet voldoende zijn voor een groot theater. Welk systeem u kiest hangt niet alleen af van de grootte van een ruimte, maar ook van de inrichting en van de materialen die gebruikt zijn voor de bouw. Onze adviseurs helpen u graag om de beste oplossing voor uw bedrijf of woning te vinden. Het Naadloos Akoestisch Bouwlab geeft advies aan opdrachtgevers, architecten en particulieren. Om u optimaal van dienst te zijn hebben wij ons eigen lab ingericht. In het lab hebben wij diverse ruimten gecreëerd die allemaal voorzien zijn van een ander akoestisch plafond. Op het akoestisch plafondsysteem na zijn alle ruimten exact hetzelfde, zodat u zelf de verschillen kunt ervaren. Dit maakt het advies dat we geven inzichtelijk. U weet dan precies wat u van een bepaald systeem kunt verwachten.

Advies over akoestische plafondsystemen

Het uitzoeken van het meest geschikte akoestische plafond kan een lastige klus zijn. Wij helpen u dan ook graag hierbij. Ook worden workshops en opleidingen gegeven met betrekking tot akoestiek en verwerking van akoestische plafondsystemen. Op onze website kunt u nog veel meer informatie vinden over onder andere akoestiek en onze projecten. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken om een bezoek te brengen aan ons lab? U kunt dan het contactformulier op onze website invullen of telefonisch contact opnemen.