Akoestiek verbeteren kan in elke ruimte

Akoestiek heeft meerdere functies. En die functies zijn afhankelijk van het gebruik van de ruimte. In een concertzaal of muziekzaal moet de akoestiek optimaal zijn. Geluidsabsorptie is zeer belangrijk. Als het geluid niet goed wordt geabsorbeerd, dan gaat dat ten koste van de beleving van het concert.

Akoestiek en gezondheid

Als de akoestiek niet goed is, dan kan dit zelfs gevolgen hebben voor de gezondheid en zelfs leiden tot ziekteverzuim. Je kunt je voorstellen dat voortdurende nagalm in een ruimte waar opperste concentratie wordt gevraagd, op den duur erg vermoeiend kan zijn. Slechte akoestiek met veel nagalm zorgt er bovendien voor dat je gedwongen bent om je stem te verheffen om je aan de ander verstaanbaar te kunnen maken.

Akoestiek en esthetiek

Akoestiek heeft ook een esthetische component: dat is de akoestische oplossing. Om in een ruimte de akoestiek te verbeteren zijn vaak structurele oplossingen nodig in de vorm van naadloze akoestische plafonds of akoestische wandpanelen. Ons akoestisch lab is onafhankelijk adviseur en informatieverstrekker als het gaat om naadloze akoestische plafonds. Naadloze akoestische plafonds kenmerken zich door een strakke afwerking. Deze afwerking – stuc- of pleister – kan met verschillende korrelgroottes worden uitgevoerd, afhankelijk van de wens van de architect of opdrachtgever. Afwerking én kleur zijn helemaal af te stemmen op de functie van elk ruimte.