Ga naar de inhoud

Akoestisch advies

hausarbeit schreiben lassen

Akoestisch advies

Objectief en onafhankelijk

Bent u architect of opdrachtgever en zoekt u een passende oplossing voor de akoestiek in een bepaald gebouw? Of heeft u als particulier net een nieuwe woning gekocht en bent u niet tevreden over de akoestiek? Laat u zich dan onafhankelijk adviseren door het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Dankzij onze ervaren adviseurs en ons unieke lab kunnen wij u van uitstekend akoestisch advies voorzien. Het is zelfs mogelijk om langs te komen, zodat u zelf diverse (naadloze) akoestische plafondsystemen kunt vergelijken in aparte testruimtes.

Het belang van een akoestisch adviseur

Bij het ontwerpen of inrichten van een gebouw of woning is de akoestiek soms een ondergeschoven kindje, aangezien dit niet zichtbaar is. Toch is de akoestiek uiteindelijk van groot belang. Dit geldt voor alle soorten gebouwen, zowel voor bioscopen en theaters als voor een vergaderruimte of woonkamer. Een slechte akoestiek is te herkennen aan het nagalmen van het geluid. Nagalm kan storend zijn. Het zorgt voor onnodig lawaai en dat kan de communicatie verstoren. U zult bijvoorbeeld harder moeten praten om goed verstaanbaar te zijn, terwijl u anderen minder goed of helemaal niet kunt horen. Constant harder praten is vermoeiend en het kan een nadelig effect hebben op uw stembanden. Daarnaast vinden mensen het soms lastig om zich goed te concentreren als de akoestiek onvoldoende is. Een goede akoestiek is vooral belangrijk bij gebouwen, waarbij geluid of de kwaliteit van geluid belangrijk is. Hierbij kunt u denken aan concertgebouwen en theaters. Als het geluid in hier niet goed is, zullen de bezoekers minder genieten van de voorstelling en dat leidt tot ontevreden klanten. Een goed onafhankelijk akoestisch advies kan u helpen bij het vinden van het juiste systeem voor een bepaald gebouw. Of het nu om een theater gaat, een kantoorruimte, onderwijslokaal of een zwembad, er is altijd een goede akoestische oplossing mogelijk.

De voordelen van het Naadloos Akoestisch Bouwlab

Voor een onafhankelijk akoestisch advies bent u bij het Naadloos Akoestisch Bouwlab aan het juiste adres. Bij ons kunt u namelijk vrijwel alle soorten naadloze akoestische plafonds vinden. Wij zijn niet gebonden aan een bepaald merk of leverancier, waardoor wij u objectief kunnen adviseren. We begrijpen dat het zoeken naar de juiste oplossing voor de akoestiek een moeilijke klus kan zijn. Elk gebouw en elke ruimte is anders, waardoor maatwerkoplossingen nodig zijn. Het juiste systeem voor een bioscoop zal bijvoorbeeld geen succes zijn in een slaapkamer. Bij het uitzoeken van een systeem let u onder meer op de grootte van een ruimte, de functie van de ruimte, de gebruikte materialen en de structuur van het oppervlak. Om u zo goed mogelijk te helpen hebben wij een speciaal lab ingericht. In ons lab treft u meerdere ruimten aan die allemaal precies gelijk zijn, op het naadloze akoestische plafondsysteem na. Hierdoor kunt u zelf ervaren wat de verschillen zijn tussen de diverse akoestische plafondsystemen. Tijdens uw bezoek aan het Akoestisch Bouwlab leiden we u graag rond. We laten u alle akoestische oplossingen zien, niet alleen akoestische plafonds, maar ook andere akoestische oplossingen, zoals baffles, akoestische eilanden en zelfs akoestisch meubilair.

Een afspraak maken met een akoestisch adviseur

Bent u architect, opdrachtgever of verwerker en wilt u, eventueel samen met uw collega’s een bezoek brengen aan het Naadloos Akoestisch Bouwlab? Vul dan het formulier op onze website in of bel even. Een afspraak is zó gemaakt en een gratis en onafhankelijk akoestisch advies voor uw project lever u veel op!